Organisatie

MVO

Bij Avec ondernemen we met ons hart. Dat doen we met liefde voor de mens, dier en omgeving. Deze normen en waarden zijn verankerd in elke beslissing van het bedrijf.
We ondersteunen een groot aantal goede doelen en maatschappelijke organisaties. Enerzijds met financiële middelen, anderzijds door een actieve betrokkenheid.

Avec is aangesloten bij BSCI*. Ook voldoen we aan de strenge regels en eisen van Hema, Sedex, etc. We proberen hierin voorop te lopen. Uiteraard worden alle producten uitgebreid getest, ook als dat niet wettelijk noodzakelijk is.

* BSCI is een brancheonafhankelijke organisatie voor monitoring en onderzoek/controle op het terrein van ketenverantwoordelijkheid. BSCI werkt voor retailers, de industrie en voor importeurs die sociale standaarden in hun ketens willen verbeteren.

Avec heeft de Code of Conduct ondertekend. Deze door BSCI ontwikkelde code bevat richtlijnen waaraan de leveranciers moeten voldoen en bevat tevens een verklaring die de leverancier dient te ondertekenen en een stappenplan aan de hand waarvan zij de code kunnen verwezenlijken.

Uitgangspunten BSCI Code of Conduct in het kort:
  • Verbod op kinderarbeid
  • Verbod op dwangarbeid
  • Verbod op discriminatie van werknemers
  • Vrijheid van (vak) vereniging en recht op collectieve arbeidsonderhandelingen
  • Betaling van een leefbaar loon
  • Er zijn veilige en gezonde werkomstandigheden
  • Arbeiders hebben een wettig arbeidscontract
  • Overwerk wordt alleen gedaan op vrijwillige basis
  • Maximum werktijden in een week zijn 48 uur en het maximum aantal overuren zijn 12

AVEC nieuwe partner van Willem II Betrokken

AVEC is na Interpolis de tweede maatschappelijke partner van Willem II Betrokken. Voor het Tilburgse bedrijf, dat handelt in hobbyproducten, zijn Willem II en maatschappelijke verantwoord ondernemen een ‘perfect match’.

Dat zegt Stefan Lanslots, eigenaar van AVEC. ‘Wij zijn continu bezig met het investeren in grote en kleine goede doelen. Wij ondersteunen vele organisaties in de regio. Als supporter van Willem II en ondernemer in deze stad, is deze samenwerking met Willem II Betrokken dan ook erg logisch.’

Educatie en creativiteit
Pieter Jansen, voorzitter van stichting Willem II Betrokken: ‘AVEC staat voor “Alles Voor Educatie en Creativiteit”. Door Willem II Betrokken te ondersteunen doet het daarmee hun naam eer aan. Educatie op een creatieve wijze voor kinderen die dat nodig hebben is een kernactiviteit van ons. Door de bijdrage van AVEC maken zij het verschil voor die kinderen. Hartelijk dank daarvoor!’

Efficiënt
Lanslots: ‘Wat de stichting in korte tijd voor elkaar heeft gekregen, is een compliment waard. Bij Willem II Betrokken wordt iedere euro efficiënt besteed. Wij zijn blij en trots dat we de club en haar maatschappelijke projecten een handje kunnen helpen.’

Over Avec
Avec maakt hobbyproducten, exclusief voor en in samenwerking met haar klanten. Daarin zijn we de grootste speler van Nederland, misschien zelfs wel van Europa. Al sinds 1995 helpen onze ervaren mensen uit de branche klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika in Australië en tot in het Verre Oosten.


V.l.n.r.: Berry van Gool (algemeen directeur Willem II), Stefan Lanslots en Pieter Jansen (fotografie © Toin Damen)

Hip Veemarktkwartier ruimt massaal de kledingkast leeg voor Vincentshop: ‘Zéér geslaagde actie’

Vrij 5 apr: Hoppa, mooi een-tweetje in het Veemarktkwartier. Bij de Vincentshop snakken ze naar hippe/mooie tweedehandskleding, de jonge kwartiermakers in het gebied besloten massaal hun kledingkasten leeg te ruimen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.